Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Publisert 22.juni 2020

Når Audi e-tron kom på det norske markedet i 2018 var det mange som hadde store forventninger til modellen. Siden den dagen har mange valgt å kjøpe bilen og i Norge er det solgt ca 12000 siden oppstart, hvorav 4000 er solgt i 2020.

På Møller Bil Trondheim kan Markedssjef Bengt Røhmesmo fortelle at de har solgt rundt 780 e-tron siden lansering og ca 280 av de er solgt i år. En av disse ble solgt til Yvette Hoel som vi skal høre litt mer om i denne artikkelen. 

 

Bilde: Yvette Hoel (i midten), her sammen med Markedsjef for Audi Møller Bil Trondheim, Bengt Røhmesmo, (til venstre), og selger Kristoffer Jullum (til høyre).

Mange velger Audi e-tron

Hvorfor er e-tron riktig bil for mange, spurte vi Bengt Røhmesmo.

- Etterspørsel og mangel av en SUV i Premium-segmentet var tydelig og e-tron har fylt mye av det tomrommet, forteller Bengt.

Opplevd kvalitet og riktig pris er viktig for kundene, og det har de fått med Audi e-tron, legger han til.

Så hvem er den typiske kjøperen av e-tron?

-Vi ser at det er en liten dreining i kundene i forhold til at de er mer opplest og teknisk interessert - og at flere har tydelig interesse for produktet. Mange har også sikkerhet og miljø som viktigste faktor, fortsetter han.

Har de fleste bestemt seg før de kommer inn? 

Bengt Røhmesmo forteller at det er flere som prøvekjører nettopp for å få bekreftet opplevd kvalitet sammen med riktig priset bil.
- Det er viktig for mange å få den tryggheten før man bestiller, sier han. I tillegg bruker flere nett og oppsøker informasjon man finner der før man kommer til butikk, legger han til.

Er kvinnene like aktive som menn i kjøpsprosessen? 

- Kvinner er absolutt med i kjøpsprosess, og mer nå enn tidligere. Dreiningen over mot involvering av «familien» som kjøper av bil er tydelig, understreker Bengt. Det skiftet har nok kommet på Audi sammen med elektrifiseringen. Kvinner er opptatt av sikkerhet og miljø, hvor Audi nå stiller sterkt, avslutter han.

 Bilde: Kristoffer Jullum her sammen med en happy eier av Audi e-tron, Yvette Hoel. 

 

Selger Kristoffer Jullum forteller om kjøpsprosessen. 

Vi har tatt en prat med en av e-tron kundene til Møller Bil Trondheim for å høre hva som gjorde at valget falt på denne modellen, men før vi hører hva Yvette Hoel har å fortelle, har vi snakket litt med hennes selger Kristoffer Jullum, for å forstå kjøpsprosessen på en e-tron.

Hvorfor tenker du at e-tron var en perfekt bil for Yvette og hennes familie?

- Yvette og Henrik er svært aktive og har mange langturer der barn, hunder og utstyr skal med. Kombinasjonen til e-tron hvor du får SUV-egenskapene med god bakkeklaring, stort bagasjerom, god plass i baksetet og muligheter for henger og skiboks for ekstra utstyr, dekket mye av deres behov, forteller Kristoffer.

- Ikke minst elbil som drivlinje gjør at dette blir mye bil for pengene, legger han til.

Så hvordan pågikk kjøpsprosessen fra prøvekjøring til signert kontrakt?

- Inntrykket mitt av Yvette og Henrik var at de var svært interessert fra starten. Vi kom i kontakt helt i starten av mars. Jeg fikk tilsendt en mail fra sentralbordet om at Henrik hadde fylt ut skjema om at han ville bli kontaktet for prøvekjøring.
- Før jeg rakk å ringe han, ringte Yvette meg. Det kom fram at det var e-tron 55 som var mest interessant pga mye langturer, og hun fortalte litt om hva hun drev med og plassbehovet med tanke på hundene og ski, forteller Kristoffer.

Videre gikk prosessen som følger, forteller Kristoffer:

 • Avtalte tid for møte og prøvekjøring to dager senere. 
 • Gjennomgang av ulike alternativer på utstyr og farge som endte opp med et tilbud på bilen før prøvekjøring.
 • Telefonsamtale dagen etter prøvekjøringen bekreftet at det hadde gått fint, og at de gjerne ville gå videre.
 • Startet prosessen med å finne riktig bil til de. Vi hadde kommet frem til at business-utgaven var den som var mest aktuell. Der hadde vi flere e-tron på lager og jeg tror faktisk det som var vanskeligst var å bestemme seg for farge.
 • Vi hadde jevnlig kontakt, og endte til slutt på at sort bil, med sorte felger og sort skiboks var veien å gå.
 • Jeg bestilte bilen opp fra eksternt lager og vi holdt kontakt med jevne mellomrom frem mot overleveringen.

Kristoffer forteller at de ble enige om en dag som passet for overlevering. Han sendte i forkant informasjon og opplæringsfilmer på modellen.

- Vi har ikke lov til å sitte i bil med kunder pga covid-19, så vi har måttet forandre rutinene våre ved overlevering. Derfor er det fint at vi kan sende ut nødvendig informasjon i forkant, betrygger han.

- Den store dagen kom, og bilen så jo helt rå ut, smiler Kristoffer! 👍 Jeg fikk til og med en pose sjokolade av Yvette når de kom for å hente bilen. Det har jeg faktisk ikke opplevd før, men det tyder jo på at de har vært fornøyd med servicen de har fått fra oss og det er jo veldig hyggelig, fortsetter Kristoffer med et enda større smil.

- Jeg snakket med både Henrik og Yvette dagen etter de hadde hentet bilen for å passe på at den innfridde forventningene så langt og fikk tilbakemelding på at de var svært godt førnøyde. Det håper vi de vil fortsette å være fremover og at Norgesferien med e-tron blir strålende, avslutter Kristoffer Jullum.

Er du interessert i Audi e-tron?

Kontakt oss i dag her. 

Sjekk prislistene her. 

Vil du vite mer om Audi e-tron? Les mer her.  

 

Om Yvette Hoel

Hvem er så Yvette Hoel. Det skal vi nå få svar på.

- Jeg er 32 år. Fysioterpapeut og Prosjektleder på Olympiatoppen i Granåsen. I tillegg er jeg hundekjører i Nordisk stil, forteller hun.

Yvette er litt beskjeden, men vi klarer å lirke frem at hun har en del meritter på sin liste. Hele fire VM-gull, 2 VM-sølv og 1 VM bronse, samt flere EM-medaljer har hun kapret for Norges hundekjøreforbund. Vi er stolte av at hun valgte e-tron til sin familie.

Bilde: Yvette Hoel, happy eier av en Audi e-tron 55. 

 

Valget av Audi e-tron

Men hva var det som gjorde at valget falt på e-tron?

- Vi reiser mye. Det er mindre reising på samlinger, men jeg har familie på Hadeland så vi reiser ofte dit. I tillegg er det mye aktivitet på fritiden. Både i hundekjøring selvsagt, men også reising til fjord og fjell, så vi var ute etter en bil som matchet livsstilen vår, forteller hun.

Yvette forteller hvilke andre elementer som gjorde at e-tron stakk seg ut. 

 • Sikkerhet var definitivt avgjørende. Her stiller jo e-tron i en egen klasse. Med barn i bilen på langkjøring var sikkerhet en viktig faktor for oss.
 •  I tillegg var definitivt kjørekomforten en positiv opplevelse på prøvekjøringen. Jeg er glad i å kjøre bil og reiser en del alene. Da er det topp med gode seter og sikkerhetssystemer som gir en trygg opplevelse på veien.
 • Vil også legge til SUV-egenskapene, hvor man får godt overblikk som gjør at den er oversiktlig og behagelig å kjøre. 
 • Det er jo selvsagt også topp med god rekkevidde og mulighet for skiboks på taket. 
 • Så må vi ikke glemme at den er classy og stilig. Det har selvfølgelig også påvirket valget, forteller hun.

- Det er i tillegg en robust bil som tåler det meste virker det som, legger hun til.

 

Bilde: Yvette Hoel, sammen med sin mann til venstre, Henrik.

 

Var det noe som gjorde deg usikker i valget ditt?

- Nei, egentlig ikke. Bagasjerommet er jo ikke det største på grunn av batteriet bak, men noen kompromisser må man ta. Ingen biler har alt, og e-tron innfridde på det meste. Vi blir nok uansett kjørende med skiboks på taket hele året, legger hun til med et smil.

Har dere hatt elbil før?

- Ja, vi hadde en Kia som bil nr 2, så det med lading er vi vant med. Det blir en vane etter hvert. Nå ser vi frem til langkjøring med god rekkevidde. Å planlegge stopp underveis er uansett noe vi er vant med, med unger og bikkjer i bilen blir det stopp likevel, og da passer det perfekt med litt lading samtidig når det er behov.

Er du spent på rekkevidden?

- Jeg er litt nysgjerrig på hvor langt den egentlig kan gå, da den jo også lader mens man kjører, såkalt regenerering. Der kan vi sikkert bli litt positivt overrasket tenker jeg.

Hvor aktiv var du i denne kjøpsprosessen?

- Veldig aktiv vil jeg si. Jeg er opptatt av at en bil skal passe vår bruk, med tanke på mye reising og at det skal være praktisk.

Tror du mange kvinner er involvert i bilkjøpet?

- Ja absolutt, men kvinner er nok enda mer involvert når de får barn tenker jeg. Barn i bil og sikkerhet berører mammahjertet. Da begynner man å bry seg om bil også.

 

God service på Møller Bil Trondheim

Så hvordan var opplevelsen på Møller Bil Trondheim?

- De forstod raskt vårt behov og hvem vi er. Vi hadde en god dialog rundt utstyr, ifht hva det var som kunne passe for oss, både hva vi trengte og ikke trengte, så det var fint. Vi er kanonfornøyd med Kristoffer Jullum som hjalp oss på en god måte i hele prosessen.

Vi avslutter med å ønsker lykke til med Audi e-tron for Yvette Hoel og hennes familie. 

Yvette og mannen er begge veldig aktive og du finner Yvette på både Facebook og Instagram om du er nysgjerrig på hvem hun er eller hundekjøring.

Vi kommer tilbake med en ny prat med Yvette etter at hun har kjørt e-tron en stund for å høre hennes erfaringer.

Takk for en hyggelig prat!

Audi Møller Bil Trondheim og Yvette Hoel ble enige om et lite samarbeid etter hennes valg av bil. Møller Bil Trondheim er dermed stolt samarbeidspartner.  

Er du interessert i Audi e-tron?

Sjekk ut sommerkampanjen her!

 

 

Intervjuer: Thea Øwre-Johnsen – DCM Møller Bil Trøndelag AS