Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

- Dette gir skikkelig frihetsfølelse sier alpinist Markus Fossland, som nylig hentet ut sin nye Audi e-tron

Oppdatert 07.april 2022

Markus er en av Norges mest fremadstormende alpinister og Audi Møller Bil Trondheim er stolt samarbeidspartner.  

Audi internasjonalt har i mange år valgt å støtte alpinsporten, og for oss i Trondheim har reisen til Markus vært spennende å få ta del i.

Fremtidig verdensmester?

«Æ PALLA», forteller Audi-ambassadør Markus Nordgård Fossland. Han kjørte nylig inn til NM-bronse i utfor. Vi gratulerer med en fantastisk plassering! Gøy å se at du får igjen for iherdig innsats gjennom flere år Markus.  Vi gleder oss til å følge deg videre.

Og ikke minst gratulerer til samboer Mariell Kufaas som tok sølv i Slalom. Litt av et radarpar. 

Markus Fossland og Mariell Kufaas med Audi e-tron.JPG

Audi samarbeider med fremtidens alpinister

Som nevnt er Audi en aktiv sponsor innenfor alpint, og Markedssjef Bengt Rohmesmo hos Audi Møller Bil Trondheim synes det er viktig at næringslivet kan være med å støtte opp om og gjøre drømmer mulig innenfor idretten.

Markus Fossland og Bengt Rohmesmo med Audi e-tron.JPG

- Ja, det synes vi er viktig. Vi har mye å lære av Markus og måten han er som person. Han er et forbilde for mange unge og det ser vi verdien av å støtte, forteller han.   

 

Markus tok nylig ut sin første elbil her hos oss, en Audi e-tron Black Edition, og smilet gikk fra øre til øre. Vi slo samtidig av en liten prat for å bli litt bedre kjent med denne kjernekaren av en alpinist. Praten satt løst og stemningen var veldig god, slik den alltid er når Markus stikker innom. Han er kjent for sitt gode humør. 

Nå er han tatt inn i varmen hos Skiforbundet, som blant annet bistår på prepping av ski, og ikke minst trening med de beste på landslaget. Nå slipper han kjøre rundt i pappas Transporter med 17 par ski i bilen som han selv har lagt ned mange timer på å preppe.

Markus Fossland Audi e-tron.JPG - Dette blir helt fantastisk. Jeg gleder meg veldig til å ta denne ut på veien, sier han entusiastisk og er allerede godt plassert i sin nye e-tron. Det blir topp å kjenne på nybilfølelsen, legger han til.

Verdien av et solid støtteapparat

Markus er kun 23 år og kjører for Trønderalpint – Universitetslaget til NTNU, og for Norge i EC og WC. Han forteller at det har krevd mye support fra flere parter for å komme dit han er i dag. Det har vært målrettet jobbing fra han bare var smågutten, og treningene ble gjennomført ved hytta på Storlien.

- Ja, det er spesielt mine foreldre jeg må takke, og at pappa har vært på landslaget i alpint selv har vel også vært en bra motivator, legger han til.

Han trekker også frem samarbeidspartnerne TrønderEnergi og Børstad Transport, som allerede i 12-13 års alderen tok han under vingene og hadde trua på han.

- De har absolutt bidratt til å gjøre dette mulig og lagt tilrette for at jeg kan jobbe målrettet mot drømmen om å vinne OL-gull, forteller han med et lurt smil.

Bengt presiserer - det er viktig for oss at vi støtter Markus nå gjennom Audi.  At TrønderEnergi og Børstad Transport tidlig var inne, og fortsatt er med videre, er til etterfølgelse og inspirasjon for flere bedrifter. Det er viktig å gi unge utøvere en mulighet!

Utlevering Audi e-tron.JPG

Fartsglad gutt

Markus har selv spesialisert seg innenfor Super G og Utfor og er derav en fartsglad gutt. Så hvor fort går det på det raskeste i utfor lurte vi på;

- Tja..vi er vel oppe i 130 km/t, smiler han..  Og vi holder på å dette av stolen. Det er jo helt rått!

- Man kjenner på nervene da ja, men det er jo det som er gøy og som gjør at jeg ønsker å jobbe for dette hver eneste dag. 

 

Hva skal til for å lykkes?

Vi avsluttet med å spørre hva han har gjort for å nå dit han er i dag, og om han har noen tips til unge utøvere som ønsker å satse alpint. 

- Du kommer langt med et ønske om å lykkes og egen ståpåvilje, for motgang det vil alle møte på. Et støtteapparat rundt seg som bidrar til å gjøre det mulig og har trua er selvsagt en fordel, men det viktigste er at man har en indre motivasjon og drivkraft.

Han mener det ikke er avgjørende at man starter i veldig ung alder med alpint, men gjerne  jobber med breddeidrett så lenge som mulig for å styrke kroppen på flere plan. Han har selv vært innom både håndball, fotball. friidrett, dans og svømming. Ikke minst gir rulleskøyter et veldig godt grunnlag kan han fortelle.  

Nå bidrar han med sin kunnskap inn mot rekruttering av yngre kjørere og synes det er stas. Han har en gang vært der selv og vet hvor viktig det er å ha noen å se opp til og ønsker derfor å være et forbilde.    

 

Vi ønsker masse lykke til videre i karrieren Markus. Vi har trua på deg!

Hilsen Team Audi, Møller Bil Trondheim – Stolt samarbeidspartner. 

 

Meritter: 

Bronse i NM utfor Narvik 2022
Gull i E-cupen i SG i febr 2022 på Oppdal
Gull i SG i Norgesmesterskapet i alpint 2021.
Debuterte i verdenscupen i alpint 17. desember 2021.

Bronse i utfor i Norgesmesterskapet i alpint 2019 .

Ta gjerne kontakt med en av våre selgere om du ønsker en prøvetur i vår lekre Audi e-tron eller en av våre andre modeller.