Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Fortsetter du å benytte dette nettstedet aksepterer du bruk av våre informasjonskapsler. Du kan endre dette i dine innstillinger for nettleseren.

Nye Audi Q3 er her!

Den nye Audi Q3 - allrounderen.
Perfekt for norske forhold.

Den nye Audi Q3 er en familie-SUV med glimrende allround-egenskaper. I tillegg til et mer selvsikkert utseende har andre generasjon av modellen fått større plass og fleksibilitet og mange praktiske detaljer, noe som til sammen gjør den til en sværtanvendelig bil. Avhengig av baksetenes og seteryggenes stilling rommer bagasjerommet fra 530 til 675 liter. Når seteryggenelegges ned, øker kapasiteten til hele 1525 liter. Nye førerassistentsystemer er til god hjelp ved parkering, bykjøring og langturer,og sammen med den nye og forbedrede fjæringen bidrar de også til komforten.

 

Kraftfull tilstedeværelse.
Den nye Audi Q3 har fått et langt mer sportslig utseende enn forgjengeren. Den åttekantede singleframe-grillen og de store luftinntakene på sidene gir en tøff og maskulin front. Åtte vertikale lister deler oppgrillen med den iøynefallende rammen og gir bilen et robust utseende som er en SUV verdig. Hovedlyktene har en smal kjeglefasong som peker innover mot midten av bilen, og fås i tre versjoner, samtlige medLED-teknologi. Fra siden vil du legge merke til for- og baklyktenes symmetriske utførelse. Skulderlinjen utgjør et estetisk bindeledd mellom for- og baklyktene, og de kraftige hjulbuene skaper et atletisk uttrykk.Silhuetten er inspirert av Audi quattro og utformet slik at SUV-en virker enda bredere enn den er. Kontrastfargede hjulbuelister understreker offroad-preget, og D-stolper og takspoiler, som er forlenget ned langssidene av bakruten, gir bilen et dynamisk uttrykk.

Stor og fleksibel: plasskonseptet.
Den nye Audi Q3 har vokst i nesten alle dimensjoner og plasserer seg i kompakt-SUV-enes toppsjikt. Med en lengde på 448,5 cm er den 9,7 cm lenger enn forgjengeren. Bredden har økt med 2,5 cm til 185,6 cm,mens høyden på 158,5 cm derimot er 5 millimeter lavere enn første generasjon Q3. Akselavstanden er strukket med 7,7 cm, og er dermed kommet opp i 268 cm. Resultatet er bedre beinplass, takhøyde og albuebredde.

God på de fleste underlag: motorer og fjæring.
Lettmanøvrert i byen, fleksibel langs landeveien og velbalansert ute på motorveien: Audi Q3 er like god overalt. Det sporty temperamentet fra forgjengeren er beholdt, men supplert med en ekstra dose komfort.Ulendt terreng er ikke noe problem for den nye SUV-en, som blant annet har fått forlenget akselavstand. Med Audi drive select-systemet for dynamisk tilpassing av kjøreegenskapene (ekstrautstyr) kan føreren tilpasse Audi Q3 etter situasjonen, kjøreforholdene og personlig smak. Systemet omfatter seks profiler, hver av dem med vekt på for eksempel komfort, effektivitet eller sportslighet. Aluminiumsfelgene fås istørrelser fra 17- eller 18-tommers versjon (avhengig av eksteriørpakke) og helt opptil 20 tommer.

Sikkerhet og brukervennlighet.
Audi Q3 er også helt i toppsjiktet når det gjelder førerassistentsystemer. Høydepunktet er Adaptive Cruise Assistant, som fås som ekstrautstyr i kombinasjon med S tronic. I tillegg til adaptiv cruise control omfatter denne også en køassistent og active lane assist. Den hjelper med andre ord føreren både med å tilpasse farten og å holde filplasseringen og øker komforten betydelig. Audi Q3 leveres som standard med sikkerhetssystemet Audi pre sense foran. Systemet oppdager farlige situasjoner, for eksempel fotgjengere, syklister eller andre kjøretøyer foran bilen, ved hjelp av en radar ogvarsler føreren med visuelle signaler, lyder og vibrasjoner. Ved behov aktiveres en nødbremsfunksjon. Også en filskiftevarsler inngår i standardutstyret.

Smarte tilkoblingsløsninger.
Familie-SUV-ens betjeninger og instrumenter har fått en full overhaling, og alle analoge instrumenter er skiftet ut. Til og med MMI-radioen, som er standardutstyr, har fått et digitalt kombiinstrument med10,25-tommers skjerm som føreren kan betjene fra rattet. Med det første ekstrautstyrsnivået og MMI radio plus kan kundene oppgradere kombiinstrumentet til Audi virtual cockpit med ekstrafunksjoner somblant annet omfatter MMI-funksjonene. Her vises, i tillegg til hastighet og motorhastighet, blant annet informasjon om musikkavspilling og Audi connect-tjenester.

Audi connect.
Audi connect-porteføljen, som inngår i det avanserte infotainmentsystemet, er det perfekte supplementet til navigasjonssystemet. Du får tilgang til trafikkinformasjon fra Internett, søk etter spesialmål og informasjon om parkeringsplasser og bensinstasjoner direkte i navigasjonskartet. Audi connect omfatter i tillegg funksjoner for mediestrømming, nyheter fra Internett og tilgang til Twitter og e-post. Passasjerene kan koble seg til bilens trådløse nettverk. Infotainment pluss, som også er standard, finner du en rekke andre tjenester, deriblant Google Earth. Satellittbilder med høy oppløsning gjør det letterefor føreren å finne fram. Det samme gjelder de nye, detaljerte 3D-modellene av mange europeiske storbyer. Hybridradioen inngår også i pakken.

Bang & Olufsen Premium Sound System.
Bang & Olufsens Premium Sound System med virtuell 3D-lyd gir tredimensjonal lydgjengivelse i kupeen. Den avanserte lyden har blitt mulig takket være fire ekstra høyttalere i instrumentpanelet og én i hver avD-stolpene. En algoritme som Audi har utviklet i samarbeid med Fraunhofer-instituttet, tilfører lyden ekstra bredde og dybde, slik at interiøret i Audi Q3 høres større ut enn det faktisk er. Systemet består av tilsammen 15 høyttalere og har en utgangseffekt på totalt 680 watt.

 


 

Enda mer sportslig - spesialutgaven.
I forbindelse med modellanseringen kommer Audi til å tilby en spesialutgave med mange ekstrafunksjoner. S line eksteriørpakken gir et typisk sportslig utseende. Sportsunderstell, 20-tommers felger og MatrixLED-hovedlykter inngår også i utstyrsspesifikasjonene. Spesialutgaven skiller seg dessuten ut med sort finish på Audi-ringene i singleframe-grillen og modellnavnet bak. Blant de tilgjengelige lakkfargene kan vitrekke fram Pulse orange og Chronos gray. Innvendig kan du blant annet glede deg over sportsseter med kontrastfargede sømmer, ratt med flat bunn, en kontur-/ambientelyspakke og detaljer med aluminiums-finish. Deler av instrumentpanelet og armlenene i dørene er utført i Alcantara.

 

Pris og utslippsdata er ennå ikke klart - kontakt oss for nærmere informasjon.